Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΗ

ΑΠΟ www.dramania.gr

Κλοπές σε οικίες στη Χωριστή και την Αδριανή





Βραδινές ώρες της 3-3-2011 άγνωστος-οι δράστες παραβίασαν τρεις (3) μονοκατοικίες, δύο στη Χωριστή και μία στην Αδριανή Δράμας, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, μία τηλεόραση και διάφορα αντικείμενα αξίας.

Προανάκριση για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.

Με αφορμή τη διάπραξη των ανωτέρω κλοπών από αγνώστους η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας παραθέτει τις ακόλουθες χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την ατομική ασφάλειά σας
… για την προστασία σας ενώ βρίσκεστε στο σπίτι
  • Αν σας χτυπήσουν το κουδούνι, μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη.
  • Αντιμετωπίστε με επιφυλακτικότητα και προφύλαξη οποιοδήποτε άγνωστο άτομο θα συναντήσετε στην πόρτα σας, στο υπόγειο ή στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας σας.
  • Αν προσέξετε κάποιον που κινείται ύποπτα έξω από το σπίτι σας ή τη γειτονιά σας, ειδοποιήστε αμέσως την Αστυνομία στον αριθμό το 100 ή τον αριθμό του Αστυνομικού Τµήµατος της περιοχής σας, αναφέροντας τον τόπο (Δ/νση) και τι είδατε ή ακούσατε. Φροντίστε να κρατήστε ελεύθερη την τηλεφωνική σας σύνδεση, µέχρι να φθάσει η Αστυνοµία.
  • Σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις, μην πανικοβάλλεστε και προσπαθήστε να επιδεικνύετε ψύχραιμη συμπεριφορά.
…για την προστασία του σπιτιού κατά την απουσίας σας
  • Πριν βγείτε, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ασφαλισμένα.
  • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας και ανοιχτή πρόσκληση για επισκεπτήριο στους διαρρήκτες. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον «ποντικό» στην αναρρίχηση του.
  • Παρακαλέστε ένα γείτονα ή κάποιο φίλο, να επιτηρεί το σπίτι σας. Αφήστε ένα φως μονίμως αναμμένο, ή βάλτε αυτόματο διακόπτη, ώστε ορισμένα φώτα ν' ανάβουν κατά άτακτα χρονικά διαστήματα, για να γίνει λιγότερο αισθητή η απουσία σας.
  • Οι συμπαγούς κατασκευής πόρτες σπιτιών, που περιβάλλονται από ανθεκτικό πλαίσιο κι έχουν κλειδαριές ασφαλείας, παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τις κοινές πόρτες.
  • Χρησιμοποιήστε πείρους ασφαλείας στα παράθυρα και στα πατζούρια, ιδίως σε ισόγεια διαμερίσματα.
  • Μην αφήνετε στο σπίτι σας μεγάλα χρηματικά ποσά, πολύτιμες συλλογές ή κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι θυρίδες είναι σημαντικό μέσο προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: