Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Συμβολικό κλείσιμο σχολείων Μικροχωρίου - Φτελιάς και Αδριανής - Νικηφόρου

ΑΠΟ www.dramania.gr



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ - ΦΤΕΛΙΑΣ
N. ΔΡΑΜΑΣ
Το σχολείο μας είναι ένα 6/Θ διεδρικό σχολείο, στεγάζεται δηλαδή σε δύο σχολικά κτίρια, από τρεις τάξεις το καθένα, στο Μικροχώρι (που είναι και η έδρα) και στην Φτελιά. Συνέπεια αυτού λοιπόν είναι να μεταφέρονται καθημερινά παιδιά, από το ένα χωριό στο άλλο. Μέχρι τώρα η μετακίνηση αυτή γινόταν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ν. Δράμας, τα οποία μίσθωνε η Νομαρχία.
Πριν λίγες βδομάδες όμως, σε μια συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ με την Περιφέρεια, η οποία είναι αρμόδια πλέον για την μεταφορά των μαθητών, υπήρξε οικονομική διαφωνία μεταξύ τους, με συνέπεια την άρνηση των οδηγών του ΚΤΕΛ να συνεχίσουν αυτά τα δρομολόγια. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να εξετάσουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, δεν είναι δική μας δουλειά άλλωστε. Αυτό που ξέρουμε όμως σίγουρα, είναι ότι οι μοναδικοί που δεν φταίνε είναι τα παιδιά μας, αυτά την πληρώνουν όμως. Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε, ότι εν έτει 2011, θα υπάρχουν παιδιά που θα σταματήσουν τα μαθήματά τους ένα μήνα νωρίτερα από το κανονικό γιατί οι γονείς τους αδυνατούν να τα μεταφέρουν μέχρι το σχολείο τους. Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά, εξάχρονων παιδιών, που πάνε με την τσάντα στο σχολείο κι επειδή δεν έχει λεωφορείο να τους μεταφέρει στο διπλανό χωριό, γυρνάνε στο σπίτι τους με κατεβασμένα κεφάλια. Θέλουμε να πούμε λοιπόν σε κάθε υπεύθυνο ότι δεν έχουν την δυνατότητα όλοι οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους, είτε γιατί δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο είτε γιατί είναι εργαζόμενοι, με ωράρια διαφορετικά από αυτά των σχολικών ωραρίων.
Γι' αυτόν τον λόγο λοιπόν, αποφασίσαμε από κοινού με τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής - Νικηφόρου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εμάς, να κλείσουμε συμβολικά τα σχολεία μας για μία μέρα, την Τετάρτη 25/05/2011. Θεωρούμε ότι η φετινή σχολική χρονιά έχει τελειώσει, κάπως πρόωρα βέβαια για κάποιους μαθητές, καθώς δεν υπάρχει χρόνος να βρεθεί κάποια λύση. Θέλουμε να χτυπήσουμε τα καμπανάκι όμως σε κάθε υπεύθυνο, ότι αν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα τώρα, τον Σεπτέμβριο θα το βρουν πάλι μπροστά τους το πρόβλημα και πιο έντονο μάλιστα, γιατί με το σχέδιο Καλλικράτης και τις συγχωνεύσεις των σχολείων, του χρόνου θα μετακινείτε υπερδιπλάσιος αριθμός μαθητών. Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο και τον χώρο που μας διαθέσατε.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου                                                Η Γραμματέας του Συλλόγου
ΠΑΓΚΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                     ΦΕΡΣΙΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: